Év végi lehetőségek!

 

Tisztelt Olvasónk! 

Hatékonyság-fejlesztési törekvései során egyre több cég fordít figyelmet arra, hogy ne csak belekényszerítse a változásba a dolgozóit, de egyszersmind időt is hagyjon az új elvek, új megközelítések megemésztésére, befogadására. Nem egy felülről jövő „erőszakos” változtatást szeretnének „lenyomni a szakemberek torkán”, hanem a korszerű gondolkodásra nyitottá tenni, bevonni minden kollégát az együtt gondolkodás, együtt fejlesztés/fejlődés munkájába. Egy-egy év elején induló projekt számára ezért mind több cég kezdi „előkészíteni a talajt a fejekben” képzésekkel, a projektet megelőző év végén!

Ha belegondol a Kedves Olvasó, ilyenkor a karbantartás vezetők egy része már kimerítette költségkeretét, vagy kétségbeesetten spórol még az utolsó csavarokon is, hogy biztosan „működhessen a verkli” karácsonyig. Mi a közös bennük? Ők valószínűleg nem kaptak támogatást karbantartási rendszerüket korszerűsítő törekvéseikhez, jóllehet már a harmadik negyedévben erejük végére jártak.

Más műszaki vezetők ugyanakkor azon gondolkodnak, hogyan is lehetne optimálisan felhasználni azt a megmaradó kevés(?) pénzösszeget, amelyet az egyre hatékonyabban működő karbantartási tevékenység kellemes velejárójaként sikerült „megspórolni” az éves keretből.

Ilyenkor kerülnek előtérbe a műszervásárlások, az év közben elhalasztott célirányos képzések, sőt olyan szerencsés helyzetben levő műszaki vezetővel is találkoztunk, aki az év végén karbantartóknak rendezett eszem-iszommal próbálta a kifogyhatatlannak tűnő büdzsét kimeríteni (!). Hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy ha nem meríti ki a karbantartás az éves költségkeretét, jövőre egészen biztosan rövidebb lesz a takaró!

Ne költse felesleges és később csak a polcokon porosodó műszerekre, vagy egy évben egyszer (sem) használt szerszámokra ezt a megmaradt pénzt! Használja fel a lehető leghatékonyabb módon és fektessen szakembereibe!! Elvárjuk a szakmájukat többtíz éve megtanult és a hagyományos karbantartási rendszerben szocializálódott kollégáktól, hogy egyik napról a másikra megváltoztassák gondolkodásukat, hozzáállásukat és számukra teljesen új megközelítéseket fogadjanak be, legtöbbször a szakmai síkon messze túlmutató, például menedzseri szemléletet is magába olvasztó fejlesztési programok megvalósítása során. És mindehhez semmi támogatást, előkészítést nem nyújtunk? Csak zutty, nyakon öntjük őket a sok újdonsággal? Éppen most, az év végéhez közeledve van lehetőség arra, hogy az új gondolatokat, új szemléletmódot, korszerű megközelítéseket már most elültessük a fejekben! 

Érdemes elgondolkodni, hogy szülőként mást sem mondogatunk felcseperedő utódainknak, hogy „tanulj, fiacskám, mert a tanulás a legjobb befektetés!” Ugyanakkor műszaki szakembereinket, akikkel szemben az elvárásaink pláne magasak, nem támogatjuk szakmai fejlődésükben!? Miért? Nem éri meg?! Gondolkodjon és képeztesse szakembereit!Ne költse felesleges és később csak a polcokon porosodó műszerekre, vagy egy évben egyszer (sem) használt szerszámokra ezt a megmaradt pénzt! Használja fel a lehető leghatékonyabb módon és fektessen szakembereibe!! Elvárjuk a szakmájukat többtíz éve megtanult és a hagyományos karbantartási rendszerben szocializálódott kollégáktól, hogy egyik napról a másikra megváltoztassák gondolkodásukat, hozzáállásukat és számukra teljesen új megközelítéseket fogadjanak be, legtöbbször a szakmai síkon messze túlmutató, például menedzseri szemléletet is magába olvasztó fejlesztési programok megvalósítása során. És mindehhez semmi támogatást, előkészítést nem nyújtunk? Csak zutty, nyakon öntjük őket a sok újdonsággal? Éppen most, az év végéhez közeledve van lehetőség arra, hogy az új gondolatokat, új szemléletmódot, korszerű megközelítéseket már most elültessük a fejekben!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, érdeklődjön a korszerű karbantartással kapcsolatos képzéseinkről, vagy látogassa meg honlapunkat!Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, keresse Fekete Gábor karbantartás-fejlesztési csoportvezetőt a +3620/973-2866-os telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium