18. rész: Kerülje el a karbantartási hatékonyság taposóaknáit! 2.

Hogyan lehet félreértelmezni a karbantartást és annak fejlesztését?

Előző hírlevelünkben a karbantartási hatékonyságot romboló tévedéseket kezdtük szemügyre venni. Következzék a folytatás!

Kijelentés4: Köszönjük, mi már nem ezt az elavult ötpilléres modellt alkalmazzuk, mi már a jelenlegi tízpilléres modellünket is készülünk egy tizenkét pilléresre lecserélni. Mi élen járunk a fejlesztésben, ezért mindig a legmodernebb elveket vesszük át, így nekünk Önök aligha tudnak újat mutatni!
Súlyos hiba4: Aki ezt így kijelenti, talán nem is tudja, van-e különbség az egyes megközelítések között, hiszen úgy tűnik, nem a szakmai tartalom, hanem a divat diktál! Ami máshol a "menő" azt veszik át, tetszik, vagy sem, hatásos, vagy sem, azt kell alkalmazni! Továbbá ne feledjük a keletiek gondolkodását: az a nap, amelyik úgy telik el, hogy semmilyen problémát sem találtunk, a hanyatlás kezdete. (Ha a kijelentést tevőnk tudná, hogy 16 pilléres fejlesztő rendszert is mutattak már be - vetítővásznon -, akkor vajon hogyan ítélné meg saját eredményét? Elavult?)

Kijelentés5: Köszönjük, de addig nem indítunk fejlesztési projektet, amíg nem kapunk garanciát arra, hogy az XYZ mutatónk pl. 8%-kal emelkedni fog az Önök munkája nyomán.
Súlyos hiba5: A kijelentés azt a gondolatot tükrözi, mintha úgy érezné az illető, hogy csak a külső támogató tartozik felelősséggel egy fejlesztési folyamatért, a cég részéről semmilyen elköteleződés nem szükséges az erőfeszítések érdekében.

Kijelentés6: Én személy szerint hasznosnak tartom az új ismereteket, de hogy a cég most ilyesmire nem fog áldozni, az biztos!
Súlyos hiba6: Manapság, amikor az egy éven túlmutató megtérülésű projektek automatikusan a szemétben végzik, őrültség kidobni egy olyan fejlesztési projektet, ahol néhány millió forint befektetés árán akár csak 5% termelési képesség növekedést lehet elérni! Mindezt fél-egy év alatt! Könnyű kiszámolni, hiszen minden cégnél állnak rendelkezésre adatok, hogy csupán néhány százalékos javulás (Yieldben, OEE-ben, rendelkezésre állásban, minőségben.stb) több tízmillió forint megtérüléssel kecsegtethet.

Kerülje el a karbantartási hatékonyság taposóaknáit!    Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, keresse Fekete Gábor karbantartás-fejlesztési csoportvezetőt a +3620/973-2866-os telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium