18. rész: Kerülje el a karbantartási hatékonyság taposóaknáit! 2.

Hogyan lehet félreértelmezni a karbantartást és annak fejlesztését?

Előző hírlevelünkben a karbantartási hatékonyságot romboló tévedéseket kezdtük szemügyre venni. Következzék a folytatás!

Kijelentés4: Köszönjük, mi már nem ezt az elavult ötpilléres modellt alkalmazzuk, mi már a jelenlegi tízpilléres modellünket is készülünk egy tizenkét pilléresre lecserélni. Mi élen járunk a fejlesztésben, ezért mindig a legmodernebb elveket vesszük át, így nekünk Önök aligha tudnak újat mutatni!
Súlyos hiba4: Aki ezt így kijelenti, talán nem is tudja, van-e különbség az egyes megközelítések között, hiszen úgy tűnik, nem a szakmai tartalom, hanem a divat diktál! Ami máshol a "menő" azt veszik át, tetszik, vagy sem, hatásos, vagy sem, azt kell alkalmazni! Továbbá ne feledjük a keletiek gondolkodását: az a nap, amelyik úgy telik el, hogy semmilyen problémát sem találtunk, a hanyatlás kezdete. (Ha a kijelentést tevőnk tudná, hogy 16 pilléres fejlesztő rendszert is mutattak már be - vetítővásznon -, akkor vajon hogyan ítélné meg saját eredményét? Elavult?)

Kijelentés5: Köszönjük, de addig nem indítunk fejlesztési projektet, amíg nem kapunk garanciát arra, hogy az XYZ mutatónk pl. 8%-kal emelkedni fog az Önök munkája nyomán.
Súlyos hiba5: A kijelentés azt a gondolatot tükrözi, mintha úgy érezné az illető, hogy csak a külső támogató tartozik felelősséggel egy fejlesztési folyamatért, a cég részéről semmilyen elköteleződés nem szükséges az erőfeszítések érdekében.

Kijelentés6: Én személy szerint hasznosnak tartom az új ismereteket, de hogy a cég most ilyesmire nem fog áldozni, az biztos!
Súlyos hiba6: Manapság, amikor az egy éven túlmutató megtérülésű projektek automatikusan a szemétben végzik, őrültség kidobni egy olyan fejlesztési projektet, ahol néhány millió forint befektetés árán akár csak 5% termelési képesség növekedést lehet elérni! Mindezt fél-egy év alatt! Könnyű kiszámolni, hiszen minden cégnél állnak rendelkezésre adatok, hogy csupán néhány százalékos javulás (Yieldben, OEE-ben, rendelkezésre állásban, minőségben.stb) több tízmillió forint megtérüléssel kecsegtethet.

Kerülje el a karbantartási hatékonyság taposóaknáit!    Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, keresse Fekete Gábor karbantartás-fejlesztési csoportvezetőt a +3620/973-2866-os telefonszámon vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium