36. rész: A műszaki, megbízhatósági problémák kezeléséről

Sokan és sokat írtak már a probléma megoldási technikákról, több tucat cikket lehet olvasni különféle hibaelemző módszerekről. Nem is olyan nagyon régen azonban a problémák leküzdése nem volt más, mint „gyere szakikám, gondolkodjunk” megközelítésben, egy-két „arany újító” kolléga kiváltsága. Amíg a jó ötletekre a semmiből felpattanó isteni szikraként tekintettek a gyári dolgozók, és legfeljebb a megspórolt munkaerőben mérték az ötletek hatását a vezetők, nem lehetett csodálkozni, hogy csak az lehet „arany újító” aki elég sokat ebédel az igazgatóval…

Kiváló újító„Milyen szép dolog, hogy már ma
 Nem történik ilyes lárma…”

A termelékenység-fejlesztő megközelítések, melyek lassacskán mindenfelé gyökeret vernek, telis-tele vannak okelemző és összefüggéseket feltáró módszerekkel (Ishikawa, FMEA, FMECA, 5?, 8D, 6P, 5W1H, halszálka, hibafa, vörösX, DRBFM, PFMEA… stb.). Csak úgy dőlnek az internetről a válogatott nyomtatványok és szoftverek, amelyek segítségével könnyen, gyorsan elvégezhető az elemző munka. Azt gondolhatja a Kedves Olvasó, „persze, hiszen nálunk is ismertek ezek a fogalmak – vagy legalábbis egy részük biztosan”.

De gondoljon csak bele egy picit!

Vajon hogyan alkalmazzák az Önök vállalatánál az ismert módszert? Ha valaki arra kérné, meg tudná mutatni ezeket az elemzéseket? És az eredményük alapján meghozott intézkedéseket? És az intézkedések hatását is egyértelműen tudná igazolni? És vajon mi indítja be a problémamegoldás automatikus gépezetét? Szabályozzák ezt sztandardok az Ön cégénél?

Fekete Gábor, A.A. Stádium Kft.Az A.A. Stádium Kft. probléma megoldási módszereivel az Önök karbantartási nehézségei is leküzdhetők, kiváló és örökérvényű megoldások adhatók évtizedes gondokra is!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, keresse Fekete Gábor karbantartás fejlesztési csoportvezetőt a +3620/973-2866-os telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium