37. rész: 5 egyszerű lépés, amellyel hatékonyabbá, és egyben olcsóbbá teheti kenési programját!

Ma Magyarországon a legtöbb vállalatnál úgy érzik a szakemberek, a kenéssel kapcsolatban nincs mit tenni, nincs mit tanulni. Az alkalmazott kenési módszerek és anyagok évek hosszú során át kristályosodnak ki egy-egy cégnél, teljességgel mellőzve korunk egyik legfontosabb szemléletét, a folyamatos fejlődést. A következő írásunkban öt olyan problémát mutatunk, amelyet kezelve drasztikusan javítható a kenésmenedzsment az Ön cégénél!

Probléma1: Nem a géphez/terheléshez optimalizált kenőanyagot használják egy-egy berendezéshez. Az ésszerűsítések nélküli kenőanyag gazdálkodás túlságosan sok olaj-/zsírféleséggel működik, amelyek kiválasztásakor döntően a gyártói ajánlások dominálnak, attól eltérni sem gyakoriságban, sem a választott kenőanyag típusát illetően nem akarnak/mernek.

Másfelől viszont a pusztán gazdasági szempontú költségcsökkentések képesek annyira leegyszerűsíteni a kenőanyagok körét, hogy jószerével 2-3 olaj-, valamint 2-3 zsírtípuson kívül semmit nem találunk a területen. Optimálisnak semmiképp nem nevezhető az ilyen módon „redukált” kenésmenedzsment.

Javaslat: Optimális kenőanyag kiválasztás. Az optimális választás sem alul-, sem túlköltést nem jelent. Óvakodjunk az olcsó kenőanyagoktól, ugyanakkor csak ott alkalmazzunk magas élettartamú kenőanyagot, ahol más körülmény – gyakori csere a szennyeződések miatt, megakadályozhatatlan szivárgások – nem teszik szükségessé a gyakori utántöltést/cserét. A legfontosabb, hogy tisztában legyünk a berendezésünk teljesítmény/igénybevétel jellemzőivel, amely szerencsés esetben gépkönyvi adat, más esetben magunknak kell meghatároznunk, megbecsülnünk.

olajszűrő
1. ábra Szellőztető- és betöltő szűrő

Probléma2: Az alkalmazott kenőanyag élettartamát típustól/anyagtól függő állandónak gondolják, az élettartam megóvására, kiterjesztésére nem törekszenek. Csakhogy a kenőanyag élettartama nem pusztán annak minőségével áll összefüggésben, de függ annak használatban/működésben töltött idejétől is. Továbbá a működés során felléphetnek olyan behatások, amelyek alaposan lerövidíthetik egy kenőanyag élettartamát: megnövekedett hőmérséklet, nedvesség behatolás a kenőanyagba, levegővel való érintkezés, szennyezőanyagok bekerülése. A legtöbb üzemeltető nem törekszik arra, hogy ezeket a hatásokat csökkentve tegyen kenőanyagai és ezzel gépei élettartamának hosszabbításáért. 

Javaslat: Proaktív kenőanyag élettartam hosszabbítás. Folyamatosan kísérjük figyelemmel a kenőanyagrendszer hőmérsékletét, ha megemelkedik, derítsük ki és hárítsuk el az okát. Vizsgáljuk, vagy vizsgáltassuk meg kenőanyagunkat rendszeresen, és ha az alapolaj nem degradálódott, szűressük és adalékoltassuk újra szakértővel, szükség szerint. A lélegzőnyílásokat sose hagyjuk szabadon (a használt cérnakesztyűvel történő betömködés nem elégséges!), alkalmazzunk megfelelő szellőztető szűrőt (szilárd szennyeződést és a nedvességet kiszűri, sőt egyes típusok a betöltéskor esetlegesen bekerülő szennyeződések ellen is védenek). 

olajszűrő kocsi
2. ábra Olajszűrő és víztelenítő kocsi

Probléma3: Garanciális, új gép esetén teljesen világos, hogy nem térhetünk el a gyári ajánlásoktól. A garancia idő lejárta után azonban sok esetben a helyzet konzerválódik, senkinek nem jut eszébe a „jól bejáratott rendszer” bolygatása. Pedig érdemes lenne!

Javaslat: Optimalizáljuk a kenőanyag cseréjének időközét! A szokásos használati periódus vége felé, vizsgáltassuk meg laborban a kenőanyagot és annak állásfoglalása alapján kitolhatjuk a kenőanyag csere időközét. Egészen pontosan, közelítsük meg állapot alapon a kenőanyag cseréjét. Talán a gondolat kissé illuzórikus, de a csapágyzsír cseréjét vagy utántöltését is legjobb lenne állapot alapon elvégezni. Ezt ma még a nagyértékű berendezéseknél sem alkalmazzák elterjedten. 

Probléma4: Sok esetben a kenőanyagokat hordóban, vödörben, kannákban, flakonokban szállítják. Még kapacitálják is a kereskedők a vásárlót, hogy nagyobb mennyiséget vegyen, hiszen akkor kedvezményt is kaphat. Ugyanakkor sok esetben a fel nem használt kenőanyag mennyiség még az eredeti csomagolóanyagban tárolva is sérülhet. Levegő, nedvesség, szennyeződések kerülhetnek bele, extrém esetben (pl. rásüt a nap az olajos hordóra) még a hőterhelés is tönkreteheti.

Javaslat: Csökkentsük tehát a csomagolási veszteséget! Az optimalizálás során figyelembe vehetjük a betöltési mennyiségeket, és azoknak megfelelő kiszerelésben szerezzük be a kenőanyagot. Ez többnyire ma az egyedi csomagolás csökkentését jelenti, azaz kisebb hordó/kanna/flakon/vödör… Másik veszteség kialakulási pont, amikor utántölthető a kenőanyag hordozó/betöltő eszköz. Ha ezek nem jelöltek, könnyen keveredés fordulhat elő! Jelöljük, és színek szerint különböztessük meg a kenőanyagokat és betöltésükre szolgáló eszközeinket.

olaj szivárgás költsége

Probléma5: Szivárgások! Kell részletezni? Olajban tocsogó hidraulikus tápegységek, szivárgó csövek, csatlakozók, munkavégző elemek, betöltéskor mellé öntött olaj… stb.

Javaslat: Csökkentsük minimálisra a szivárgásokat! A szivárgások nem pusztán a kenőanyag nagyobb mennyiségű fogyasztását/fogyását eredményezik, de megbízhatósági és biztonsági következményük is van. A legkisebb szivárgást is vegyük észre, és azonnal tegyünk ellene, szakszerűen!

Fenti tanácsok nem igényelnek különösebben elmélyült kémiai/szakmérnöki ismereteket, sőt rendkívüli erőfeszítéseket sem. Pusztán gondos műszaki gazdái legyünk berendezéseinknek, és hamarosan csökkenni fognak kenőanyag költségeink és a helytelen kenésből származó megbízhatósági gondjaink!

Persze mindehhez alaposan ismernünk kell berendezéseinket, működési körülményeiket, valamint be kell vetnünk a humán szenzorokat, azaz a felhasználók/gépkezelők érzékeit és észleléseit is! Amely cég magas szintű kezelői öntevékeny karbantartást működtet, egészen biztosan visszaszorít minden váratlan gépmeghibásodást!

fgportre w105Tudja, hogyan élesítheti a humánszenzorok százait cégénél? Tudja, hogyan építhet fel bombabiztos kezelői öntevékeny karbantartást? Ha kíváncsi, keresse szakértőnket, aki készséggel áll rendelkezésére a témában!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, keresse Fekete Gábor karbantartás fejlesztési csoportvezetőt a +3620/973-2866-os telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

tn pas cher nike tn pas cher golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi golden goose saldi air jordan pas cher air jordan pas cher jordan pas cher air jordan pas cher air jordan pas cher hogan outlet online hogan outlet hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet scarpe casadei outlet

2016. A.A. Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium