Rendeljen Ön is karbantartási auditot

Az audit a jelen gyakorlat kritikus és szisztematikus átvilágítása, a tevékenység minőségének értékelése előre meghatározott szempontrendszer alapján.

Feladata a "hol vagyunk (a világszínvonalhoz képest)" kérdés megválaszolása és a "hová akarunk eljutni" célmeghatározás előkészítése.

Auditálták-e már Önöknél a minőségbiztosítási, munkavédelmi stb. rendszert? Vajon a karbantartás kevésbé fontos, mint az előző területek? Ha a karbantartás létfontosságú üzleti folyamat, akkor az időszakos audit elengedhetetlen.

A karbantartási költségek csökkentésére időről időre kampány indul a vállalatoknál, ám az gyakran egyáltalán nem a várt eredményt hozza. E költségek megnyirbálása egy kicsit olyan, mint amikor az ember a mérlegre áll és megállapítja, hogy nagy a súlya, erre a súlyvesztés kérdését úgy oldja meg, hogy levágja saját lábát.

A karbantartás esetében is helyesebb a dolgok mögé nézni, "lemenni a vízvonal alá" és közvetett vagy az elvesztett lehetőségek költségeivel részletesen foglalkozni. Ezek a "jéghegy" rejtett részei, de hatásuk a profitra sokkal nagyobb, mint a közvetlenül kapcsolható költségeké.

A "vízvonal" feletti költségek csökkentése gyakran egy-két nagyságrenddel nagyobb kárt okoz a "vízvonal" alatt. Mindaddig, amíg a döntéshozók ezt az összefüggést nem fogadják el, addig a karbantartást csak szükséges/szükségtelen rossznak tekintik!
A karbantartás alapos és szakszeru felmérésével azonban megállapítható, milyen veszélyeket rejt magában a karbantartási rendszer, és így időben be tud avatkozni. Az A. A. Stádium Kft. több éves tanácsadói tapasztalattal rendelkezik. A karbantartási rendszer átvilágítását több cégnél is elvégeztük egy nagyobb termelékenység-fejlesztési projekt részeként, de ez a részfeladat már önmagában is kimondottan hasznosnak bizonyult minden esetben.

Négyféle verzióban kínáljuk a karbantartási auditot: villám, gyors, normál és teljes audit. A különbség köztük a felmérés mélysége és az előrelátás pontossága között rejlik:

No.

A lépés leírása

Villám

Gyors

Normál

Teljes

1.

Kulcsszemélyek meghatározása

 

+

+

+

2.

(Vállalati szintu) kérdőív kitöltése

+

     

3.

Riportok - összevont (személyes beszélgetések)

 

+

   

4.

Riportok - egyéni (személyes beszélgetések)

   

+

+

5.

Dokumentáció felmérése

   

+

+

6.

Kulcseszközök felmérése (opció)

     

+

7.

Emberi erőforrás felmérése

     

+

8.

Kiértékelés

+

+

+

+

9.

Rövidtávú javaslatadás

 

+

+

+

10.

Hosszútávú javaslatadás

+

+

+

+

11.

A végeredmény beszámolóval összekötött átadása

 

+

+

+

 

A vizsgált területek:

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük, keresse Fekete Gábor karbantartás fejlesztési csoportvezetőt a +3620/973-2866-os telefonszámon, vagy az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium