27. rész: A hatékony karbantartás = tudomány! Karbantartási képzések.

Hisszük hogy nem pusztán az eszközöket, és a rendszereket kell fejlesztenünk! Hiszen minden rendszerünket, így a karbantartást is emberek – a kollégáink – működtetik, ezért kiemelt fontosságú, hogy birtokában legyenek a korszerű szaktudásnak!


Mit kezdene egy rutinos - „öreg róka” - karbantartó, ha a kezébe adnánk egy rezgésmérő, trendelemzésre felkészített műszert? Mit kezdhetne egy CMMS szoftverrel,  ha fogalma sincs annak felépítéséről, előnyeiről, használatáról? Miért szolgáltatna bármilyen adatot, és mennyire figyelne azoknak a pontosságára, ha nem tudja, mi végre is az adatgyűjtés, ki milyen következtetéseket von le azokból?

Vajon a múlt század elején korszerűnek számító gazdaságokban a gőzzel hajtott cséplőgéppel dolgozók mit szólnának a mai kor legmodernebb eszközeihez? És a „tudásavulás” valóban évszádok alatt megy végbe? 

A kérdések sorát kilométernyi hosszan lehetne folytatni, tény azonban, hogy még mindig túl sok vállalat jár tévúton a műszaki szakemberei „tudásának karbantartása” terén, amennyiben csak a kiválasztási folyamatra koncentrál, de utána már szinte semmit nem foglalkozik szakemberei tudásával. 

Úgy véljük, csak a legszerencsésebb esetekben lehetséges éppen olyan tudásanyaggal rendelkező munkaerőt felvenni – egy igen munkaigényes felvételi procedúra során – amelyre pont szükség van a vállalatnál. De vajon az a tudás mindig elegendő lesz? És ha nem, akkor honnan fogják felcsipegetni az új információmorzsákat a kollégák? Véres verejtékkel, és a mindennapok során kísérletezve, vagy tapasztalt szakértők által szervezett, gyakorlatorientált képzéseken megalapozva, és tovább fejlesztve? 

Képzési portfoliónkat úgy alakítottuk ki, hogy az egyes elemek segítségével a gépkezelőknek szánt autonóm karbantartástól, a karbantartó kollégákon és a karbantartást tervező mérnökökön át egészen a speciális támogató mérnök kollégáknak való speciális ismeretekig mindenki számára átadható legyen a korszerű szaktudás! 

Képzési szakterületeink: 

Lehet, hogy az Önök karbantartói is szomjazzák a korszerű szaktudást? Képeztesse őket velünk!

Keresse képzési szakértőnket, Petróné Pataki Tímeát (tel:20/989-4128, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), vagy karbantartási szakértőnket, Fekete Gábort (tel:20/973-2866, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

 Az ICG Stádium Kft. főbb tevékenységei:

2021. ICG Stádium Kft.

Impresszum

about.me/aastadium